Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Tüzel Kişilik Kazandı

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsasının kurucu üye olarak yer aldığı Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi, Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ'nin onayıyla tüzel kişilik kazanmıştır.

Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB ile Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ'nin Kent Tarımı ile ilgili açıklamalarında yer alan “Yerinde üretim, yerinde tüketim anlayışıyla tüketicilerin taze, ucuz ve en az fireyle sebze ve meyveye ulaşımını sağlamak" plan ve hedeflerini adım adım hayata geçiriyoruz.

Jeotermal kaynakların yanı sıra, rüzgâr (RES), güneş (GES) ve biyokütle gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının da kullanılacağı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projelerini hızla yaygınlaştırıyoruz.

Sayın Bakanımızın “Kent tarımı uygulamalarında kadın ve genç çiftçilerimiz bizim için çok önemli" ifadelerindeki hedefleri hayata geçirme yolunda çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz.

Kayseri iline 58 km, Nevşehir iline 65 km, Yozgat iline 116 km, Aksaray iline 147 km, Sivas iline 198 km ve Ankara iline ise 288 km mesafede bulunan Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB lojistik maliyetlerinin düşürülmesi, nakliyeden kaynaklanan kayıpların azaltılması açısından ön plana çıkmaktadır.

Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB; topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için jeotermal, RES, GES ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan modern ve tam otomasyonlu teknolojik seralardaki yüksek verim sayesinde ilin ve bölgenin ekonomisine büyük katma değer sağlayacaktır.

Yılın 11 ayında üretim yapılması, %75 inin kadınlardan olmak üzere 1.500 kişiye istihdam sağlanması hedefiyle de dikkat çeken Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Projesi, toplam yatırım tutarının 1,5 Milyar TL olması ve yıllık 35.000 ton sebze üretilecek olmasıyla Kayseri ili, bölge ve ülkemiz için büyük önem taşımaktadır.

Teknolojik, çevreye uyumlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı, güçlü altyapısı olan, atık yönetimi süreçleri verimli ve sürdürülebilir şekilde tasarlanmış, sıfır atık ilkesiyle faaliyet gösterecek olan Kayseri Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB'nin bölgenin üretim üssü olacağı değerlendirilmektedir.

Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam, ihracat hedefleri doğrultusunda akıl ve alın teri akıtan, her durum ve şartta üretmeye devam eden projeleri desteklemeye devam ediyoruz.

 

Kaynak: https://www.tarimorman.gov.tr/TRGM/Haber/706/Kayseri-Kocasinan-Jeotermal-Kaynakli-Sera-Tdiosb-Tuzel-Kisilik-Kazandi

Phone +90 (533) 723 88 02
Email info@kayseritdiosb.org
Address
Sanayi Mahallesi Kocasinan Bulvarı No:70 Kayseri/Türkiye